Route Couture Yle A2 Teemassa

 

Leena Pukki valmistautuu lähetykseen Tohlopin studiolla. Kuva Karoliina Paappa 2010

Leena Pukki valmistautuu lähetykseen Tohlopin studiolla. Kuva Karoliina Paappa 2010

 

Route Couture-ryhmän jäsen Leena Pukki edusti ryhmää Ajankohtaisen Kakkosen teemaillassa Eläinten vallankumous 13.4.2010. Keskustelussa käsiteltiin muun muassa seuraavia kysymyksiä: kohdellaanko tuotantoeläimiä Suomessa oikein, kärsivätkö eläimet tehotuotannossa, mitkä ovat eläinten oikeudet, onko eläimen elämä yhtä arvokas kuin ihmisen, onko mahdollista saada tuotantoeläimille hyviä oloja, mikä on kuluttajan vastuu asiassa, onko lihan halpa hinta eläinten kärsimyksen aiheuttaja, pitäisikö turkistarhaus lopettaa?

Leena Pukin sisääntulon yhteydessä ryhmästä tehtiin erillishaastattelu otsikolla Raatojen tuunausta. Route Couture-ryhmän teokset olivat myös näyttävästi esille ohjelmassa.

Keskustemassa aiheesta olivat mm. Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran pääjohtaja Jaana Husu-Kallio, filosofian tohtori Ilkka Koivisto, HK Ruokatalon toimitusjohtaja Jari Leija, eläinaktivisti Karry Hedberg, Animalian toiminnanjohtaja Salla Tuomivaara,Turun eläinsuojeluvalvoja Heidi Leyser,turkistarhaaja Pentti Lipsanen sekä ympäristöfilosofi Leena Vilkka.

Eläinten vallankumous on nähtävissä YLEn Areenassa 13.5. klo 22.00 asti.

Yle Areenan taltiointi

Juttuarkisto

Teksti ja kuva Karoliina Paappa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *