Hirven tarina

 

Invalid Displayed Gallery

 

Saimme kolarihirven nahan Luumäen metsästysseuralta huhtikuun loppupuolella. Tässä tapauksessa eläin oli jo nyljetty ja talja odotti meitä suolattuna ja peiteltynä kevään viimeisiin hankiin. Aloitimme nahan työstämisen jo paikan päällä ja jatkoimme nylkemistä Tampereella. Huomasimme pian, että kokonaisen taljan työstäminen on sula mahdottomuus ja päädyimme leikkaamaan sen neljään osaan. Yllätyimme myös nahassa lymynneiden hirvikärpästen määrästä, joita rapisi satamäärin irti jokaisessa työvaiheessa. Hirvi on kookkain eläin, jota olemme tähän mennessä työstäneet ja työ oli raskasta myös fyysisesti. Varsinkin nahan kappaleiden pehmittäminen ulkona puita vasten kysyi sekä voimia että päättäväisyyttä. Taljasta on tähän mennessä syntynyt jo rannekkaita sekä hirvi-asu, joka oli esillä viime keväänä  Työväenmuseo Wertaalla pidetyssä Promouting Changes näyttelyssä.

Kuvat Karoliina Paappa ja Tiina Raaterova. Teksti Karoliina Paappa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *