Promoting Changes

Route Couture-ryhmän jäsenet Karoliina Paappa ja Leena Pukki osallistuvat teoksillaan Promoting Changes -näyttelyyn! Avajaiset 7.5. klo 19-21, Työväenmuseo Werstas. Esillä näyttelyssä mm. city-kani sekä kolarihirvi asut! Tervetuloa!

Promoting Changes -näyttely nostaa esille kysymyksen median toimintatavoista identiteettipolitiikan rakentajana. Näyttelyn teemaa lähestytään neljän eri näkökulman avulla: aktivismin, yhteisöjen, muodin ja villin luonnon. Teosten aiheet ja lähestymistavat limittyvät toisiinsa, eikä mikään teoksista edusta välttämättä vain yhtä näkökulmaa.

Näyttelyssä nousee esille taiteen mahdollisuudet kertoa median välittämiä tarinoita toisin ja tuottaa narratiivisten keinojen avulla siirtymiä hegemonisissa ajattelutavoissa. Näyttely on suunnattu ennenkaikkea nuorille ja olemme valinneet strategiaksemme yhteisötaiteellisen menetelmän.

Promoting Changes -näyttelyn taiteilijat on kutsuttu osallistumaan Inter-cool 3.0 -näyttelyyn Saksan Dortmundiin. Inter-cool 3.0 avautuu U-kulttuurikeskuksessa 17. syyskuuta 2010. Näyttely on esillä Dortmundissa marraskuun loppuun osana Ruhrin alueen Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmaa. Näyttelyn kuratoivat Frankfurtin Goethe yliopiston professori Birgit Richard ja Hartware MedienKunstVerein.

Promoting Changes -näyttely toteutetaan yhdessä Härmälän ryhmäkodin, Lammin vastaanottokeskuksen, Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijoiden sekä Pispalan nykytaiteen keskus Hirvitalon kanssa.

Näyttelyn taiteilijat, taiteilijaryhmät ja projektit:

Liisa Ahlfors: Nätit neuletossut pikkujaloille!
Hirvitalo: Metsäkiistat virtuaalimaailmassa
Lukas Hoffman, Ilpo Jääskeläinen, Mikko Torvinen: Nord Stream – The Game
Härmälän ryhmäkoti, Lammin vastaanottokeskus, Anna Knappe, Pekka Niskanen, Timo Piikkilä, Jaana Ristola: Youth as Refugees
Mikko Keskiivari: I am YouTube
Mikael Kinanen, Vili Nissinen: Arkivaatteen tarinat
Essi Laurila, Martta Tuomaala: Kaupunki puhekuplana!
Karoliina Paappa, Leena Pukki / Route Couture -ryhmä: Route Couture

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *